3D LARGE – УСЛУГИ И ПРОЦЕС НА 3D ПРИНТИРАНЕ

Имаме повече от 7 години опит в 3D принтиране с FDM и LCD 3D принтери. Инженерите в 3D Large могат да бъдат изключително полезни ако все още не сте готови с 3D модел за принтиране. Ако имате нужда от 3D моделиране те ще подготвят всяка ваша идея до ниво за 3D принтер в STL формат или друг

3DLarge е онлайн платформа за 3D принтиране, предлагаща достъп до професионални 3D услуги в областта на производството, прототипирането, дигитализацията, серийни производства и др. Предоставяме лесен за използване достъп към мащабния капацитет за 3D принтерите.

3D принтиране - процес
3D принтиране 3D Large

Нашите клиенти са: от малки стартиращи фирми до големи производители, тестващи своите 3D прототтипи, кинопроизводствени компании и други.

Нашият екип се състои най-добрите експерти за 3D сканиране, CAD – 3D моделиране, както и графични професионалисти и разработчици на софтуер.

Как да поръчам услуга – 3D принтиране

изпрати 3D файл

Качи файл на 3D модел

Изпрати ни твоя файл.
Наш 3D специалист ще го провери.

Запитване за 3D принт

В рамките на 24 часа, ще получите
отговор и оферта за Вашето запитване.

3D принтиране

3D Принтиране

3D специалист ще започне
принтирането на Вашият модел.

доставка на 3D принтиран обект

Доставка

Готовият 3D модел ще бъде внимателно опакован и готов за доставка или лично предаване.

Технологии за 3D принтиране

Какво е FDM 3D принтиране?

FDM е една от най-популярните технологии за 3D принтиране и най-евтиният начин за 3D печат. 

FDM технологията изгражда обектите слой по слой отдолу нагоре, чрез затопляне и извличане на пластмасови влакна / нишки, като бива нанасяна от екструдера по координати X и Y. Преди да започне процесът на 3D принтиране, специален софтуер изрязва CAD модела на слоеве, които след това се изграждат физически.

При необходимост 3D принтерът може да добави по време на процеса и поддържащ материал, който да направи възможно изграждането на 3D обекта. Когато принтирането приключи, поддържащият материал бива отстранен. 

FDM принтирането е най-популярно и достъпно както в България така и в света. FDM можете да принтирате, както компоненти за самолетната индустрия, така и за творчество (като реставрация на исторически статуи, маски за кино индустрията, авточасти и др.

3D FDM принтер

Защо да изберем FDM 3D принтер?

Голямото предимство на FDM са трайните материали, които използва технологията, стабилността на техните механични свойства във времето и качеството на частите. Производствените термопластични материали, използвани в FDM, са подходящи за детайлни функционални прототипи, трайни производствени инструменти и производствени части с малък обем. Най-често използвани материали PLA, PET, ABS и PRO1 (заместител на ABS).
Идеални приложения за FDM

  • Малко производство на сложни части за крайно използване
  • Прототипи за тестване на форма, пригодност и функционалност
  • Прототипи, директно конструирани в производствени материали
  • Изработка на големи обекти и реставрация 
  • Авточасти

 

Технически спецификации

Стандартно време за изпълнение Минимум 4 работни дни (или 48 часа за модели, използващи услугата Бърза поръчка), в зависимост от размера на детайла, броя на компонентите и степента на завършеност
Стандартна точност ± 0,15% (с долна граница на ± 0,2 mm)
Дебелина на
слоя
0,18 – 0,33 mm (варира в зависимост от избрания материал)
Минимална дебелина на стената 1мм
Максимални размери на изработката Размерите са неограничени, тъй като компонентите могат да бъдат съставени от няколко подчасти. Максималният обем за изграждане е 2000x1000x1000 мм
Структура на повърхността Недовършените части обикновено имат груба повърхност, но са възможни всякакви фини покрития. FDM частите могат да бъдат изгладени, боядисани и покрити (допълнително се заплаща)

Какво е LCD 3D принтиране?

LCD технологията работи с матрица, чрез която фотополимерният слой е осветен от светодиоди и втърдява слой по слой смолата. Това е вид стереолитография. При LCD печат източникът на светлина е система, при която светлината от светодиодите преминава през течнокристална матрица, подобна на тази, използвана в дисплея на смартфон или таблет.

По този начин технологията за печат на LCD е като цяло подобна на технологията за печат на DLP, като единствената разлика е, че в случая с LCD, светещият поток е затъмнен от дисплея, а при DLP – той се отхвърля от много микромикроогледала.

LCD печатът ви позволява да ускорите печатането с голяма площ от слоевете, тъй като целият слой от фотополимера е осветен едновременно. Основно предимство спрямо всички останали технологии като DLP и SLA е най-добрата цена на принта и високата точност.

3D LCDпринтер
3D LCD принтер

Защо да изберем LCD 3D принтер?

Технология за масово производство по поръчка и широко компонентен 3D печат.  Най-често се използва в производството на индустриални продукти и  стоматологията до проектирането на прототипи с висока точност. 3DLarge разполага с принтери, които са с размери 510 x 280 x 350 мм обем за изграждане  и можем да създадем, както много големи обекти, така и невероятни детайли върху малките. Добра цена и кратки срокове на изработка. Най-често използваните смоли за печат са Resin Daylight Concept, Daylight High Tensile White, Daylight Hard Black, Daylight Dental (висока издръжливост и твърдост)

Идеални приложения за LCD

  • Малки производствени серии.
  • Зъботехнически лаборатории. 
  • Функционални части за автомобили.
  • Лека индустрия
  • Прототипи.

Технически спецификации

Стандартно време за изпълнение Минимум 4 работни дни (или 48 часа за модели, използващи услугата Бърза поръчка), в зависимост от размера на детайла, броя на компонентите и степента на завършеност
Стандартна точност ± 0,15% (с долна граница на ± 0,1 mm)
Точност 25 микрона до 100 (варира в зависимост от избрания материал)
Максимални размери на изработката Размерите са неограничени, тъй като компонентите могат да бъдат съставени от няколко подчасти. Максималният размер е за изграждане е 510 x 280 x 350 mm
Структура на повърхността Високо качество с лека пост обработка включена в цената, функционални части
3dlarge.com