3D Принтер Creality CR-6 Max – Ревю и Спецификации

3D Принтер CREALITY CR-6 MAX – 400 x 400 x 400 мм

Когато Creality пусна 3D принтерът Creality CR-6 SE на пазара, той предизвика фурор сред техните фенове и клиенти. Не след дълго, те поискаха нова машина със същата функционалност, но с по-голям обем на печат. Така компанията беше вдъхновена да създаде Creality CR-6 Max.

3D принтерът CR-6 Max предлага същите функции като CR-6 SE, включително автоматично изравняване на леглото и сензорен екран. Разликата е в това, че този модел има по-голям обем на изработка – 400 х 400 х 400 мм. Това прави CR-6 Max със същия размер като популярния CR-10 S4. 

Така CR-6 Max става един от най-големите и първокласни широкоформатни 3D принтери.

CR-6 Max струва приблизително $840, или около 1400лв. Но дали характеристиките му са достатъчно добри за да оправдаят цената? 

Характеристики

Голяма зона за създаване на 3D модели.

Както вече споменахме, CR-6 Max притежава същите характеристики като CR-6 SE. Основната разлика между двата модела е обемът на изграждане. 

Плочата за изграждане на CR-6 Max е с размери 400 на 400 мм, като максималната височина на конструкцията е също 400 мм. Това ви дава възможността да създавате много по-големи 3D принтиране обекти без да се налага да нарязвате модела си на парчета. 

Също така, 24-волтовото захранване на принтера предполага, че нагрятото легло ще може да достигне по-високи температури по-бързо и по-лесно, отколкото е било възможно на по-ранните широкоформатни машини на Creality.

Подсилена вертикална ос

Вертикалната ос Z се поддържа от метални опори, които Creality нарича “Златният триъгълник”. Те спомагат за намаляване на вибрациите при работа на леглото. 

С помощта на тези опори ще можете да принтирате 3D във височина, без да се притеснявате за прекомерно трептене когато работите върху горните граници на обема на изграждане.

Автоматична система за изравняване

3d принтер cr-6 max Автоматична система за изравняване.

CR-6 Max разполага със същата иновативна система за изравняване като CR-6 SE, използвайки сензор чувствителен към натиск. Той допира дюзата до определени точки на леглото, след което сензор за напрежение в горещия край открива точната точка, в която дюзата докосва стъклото.

Автоматичната система за изравняване на CR-6 Max притежава множество предимства. Едно от тях е факта, че не е необходимо допълнително калибриране на отмествания, различни от първоначалната височина на Z. Освен това, тази система премахва копчетата от долната страна на леглото, което е облекчение за всеки с опит в изравняването на подобни широкоформатни машини.

Сензорен екран

3Д ПРИНТЕР CREALITY CR-6 MAX

CR-6 Max, също както CR-6 SE, разполага с 4.3-инчов портретно ориентиран цветен сензорен екран. Той позволява на потребителите бързо и лесно да се придвижват в интуитивните менюта или да проверят състоянието на печат.

Удобства

3d принтер удобства

3D принтерът CR-6 Max не е толкова лесно преносим както CR-6 SE. Въпреки това, той включва много функции подобряващи качеството на работа, като удобното вградено чекмедже за инструменти и сгъваемата макара, която придържа нишката. 

Също така, CR-6 Max има стъклена плоча, покрита с карборунд (силициев карбид), предлагаща същия вид сцепление като Anycubic Ultrabase. Въпросната конструкционна плоча може да се отстранява, но трябва да бъдете внимателни, докато го правите, поради масивните й размери.

Допълнителни функции

Ако все пак имате въпроси или затруднения при избор на най-добрият за вас 3D принтер не се колебайте да се свържете с инженерите от 3D Large.